ACTIM jäsenkirje 3/2010

Helsinki 20.12.2010

 

 

Hyvät ACTIMistit,

 

Hallitus toivottaa kaikille jäsenille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Pidimme hallituksen kokouksen, jossa suunnittelimme vuoden 2011 toimintaa ja sen tuloksena lähetämme teille tämän jäsenkirjeen 3/2010

 

Yritysvierailut

 

Vuoden 2011 ensimmäinen yritysvierailu ”Fuusioenergiatutkimus ja ITER-hanke” tehdään Sulo Leision johdolla VTT:lle torstaina 10.2 klo 16. TKT Seppo Karttunen avaa mielenkiintoisen aihealueen actimisteille Otaniemessä VTT:n Vuorimiehentie 5 neuvotteluhuoneessa 1220 1 krs.

Ilmoittautumiset Sulolle sulo.leisio(at)pp.inet.fi

 

Seuraavaksi on vuorossa huhtikuun alussa liikenne- ja logistiikka-aiheena ”Pääkaupunkiseudun kehärata - lentokenttärata”. DI Raimo Mättö valottaa myös muita tulevaisuuden liikenteeseen liittyviä kysymyksiä aina länsimetrosta tulevaisuuden raitio- ja trolleyliikenteeseen liikenneviraston Rautatieosastolla 6.4.2010 klo 16. Aiheena on ”Kehärataprojekti”. Paikka on Helsingin keskustassa ja tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautumiset ja kyselyt Ramille raimo.matto(at)dlc.fi

 

Vuosikokouksemme pidämme huhtikuun puolivälin jälkeen kuitenkin ennen pääsiäistä Henry Haglundin järjestämän taide- ja kulttuuriteeman puitteissa johon kuuluvat: Näkymiä ranskalaisesta –erityisesti pariisilaisesta- arkkitehtuuriajattelusta alustajana arkkitehti SAFA Ritva Kokkola-Lemarchand (KVA Arkkitehdit Oy. sekä Minitel- ranskalainen kansallinen askel kohden verkkopalveluita ja tietoyhteis-kuntaa alustajana  TJ Henry Haglund (Haglund Networks Ltd).

Lisätietoa ja ilmoittautumiset henry.haglund@haglundnetworks.fi

Vuosikokouksessa käsitellään myös vuosikertomus ja tilinpäätöstiedot vuodelta 2010 sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2011. 

 

Petanque kisamme Juha Komsin johdolla pidetään Merikadun kentällä klassiseen tapaan toukokuussa. Lisätiedot juha.komsi(at)pp1.inet.fi

 

Ranska-aiheisten jäseniltojen kehittäminen ja uuden ACTIM julkaisun tuottaminen

 

Pikkujoulumme 8.12 yhteydessä Håkan Sandellin pitämä ”Rakettiteknologiaa Ranskan Guyanassa” esitys herätti runsaasti mielenkiintoa. Siksi hallitus aikoo jatkaa viini-juusto-esitys jäseniltojen pitämistä myös tulevana vuonna.

 

Aiomme myös pyytää teiltä omia muistojanne ”Ranskan stipendiajoilta” ja kerätä jäsenilloissa pidettäviä muistelmaesityksiä digitaalisessa muodossa talletettavaksi lähivuosina julkaistavaan ACTIM DVD-tai e-kirjaan. Toimituskuntaan kerätään asiasta kiinnostuneita jäseniä allekirjoittaneen toimesta.

 

Meillä on jäljellä myös vanhoja paperimuodossa olevia ACTIM julkaisuja noin 100 kpl, jotka tullaan jakamaan tilaisuuksissamme.

 

Kielikurssi

 

Todettiin, että ACTIM`illa ei ole yksin enää varaa järjestää kielikursseja. Hallitus ehdottaa, että Gunnar Bärlund selvittäisi mahdollisuuksia Cercle franco-finlandais`n ja työväenopiston yhteistyönä toteutettaville kielikursseille.  ACTIM harkitsee vuoden 2011 talousarvion puitteissa mahdollisuuksiaan tukea hanketta. Aktiiveja kielikurssilaisia on ollut  5  henkilöä.  Keskusteltiin aktiivista ranskankielen taitojen kohentamisesta. Ehdotettiin, että kielikurssilaiset voisivat järjestää interaktiivisen tapahtuman ranskan kielellä. Ajatuksena on mahdollisesti ranskan kieltä käyttävän asiantuntijan  alustus jäsenillassa ja aiheeseen liittyvä jäsenistön ranskankielinen keskustelu. Palloa heitetäänkin pohdittavaksi kielikurssilaisille. 

 

Jäsenmaksut

 

Emme ole vieläkään  saaneet kaikilta jäseniltä vuoden 2010 jäsenmaksua.  Jäsenmaksu ei ole turha, vaan sillä voimme yhdessä kustantaa yhdistyksemme hauskaa toimintaa. Se pitää yllä Ranska-suhteitamme, antaa tietoa  mielenkiintoisista projekteista ja yhdistää meitä mukavasti Ranska-Suomi teknis-humanistista traditiota ylläpitävänä joukkona. Muistattehan maksaa vuoden loppuun mennessä 2010 jäsenmaksun tilille Nordea 180036-347003.

 

Mikäli jäsenillä on toivomuksia tai ehdotuksia vuoden 2011 toiminnan suhteen pyydän

tekemään ehdotuksia hallitukselle.

 

Hauskaa syksyä!

 

Klaus Oesch ACTIM puheenjohtaja

klaus.oesch(at)welho.com