ACTIM-FINLANDE ry                                JÄSENKIRJE 2/2005

ASSOCIATION FINLANDAISE DES                                                     

ANCIENS STAGIAIRES DE L’ACTIM                                             6.9.2005

 

 

                                                                                      

                                                                

 

 

 

 

 

Hyvä ACTIMISTI

 

 

 

 

Kaunista syksyn alkua. Yhdistys täytti viime keväänä 30 vuotta ja juhlien järjestelyt veivät johtokunnan aikaa ja tarmoa. Nyt taas palataan normaaliin päiväjärjestykseen, mutta syksyn ohjelma jää nyt kuitenkin tavallista vähemmäksi. Uusia ideoitakin kaivataan, joten jos mielessäsi on kiinnostavia aiheita, otahan yhteyttä.

 

 

 

Menneitä tapahtumia viime jäsenkirjeen jälkeen

 

 

Vuosikokous

 

ACTIM-Finlande ry piti vuosikokouksen tiistaina 22.3.2005 SYKEssä. Läsnä oli 16 yhdistyksen jäsentä.

 

Uusi johtokunta järjestäytymisen jälkeen:

Anu Saxén, puheenjohtaja

Juha Koski, varapuheenjohtaja

Matti Huhtala, sihteeri

Eero Pere, rahastonhoitaja

Pentti Auersalo, kokousmestari 

Gunnar Bärlund, webmaster ja kielikurssivastaava

Anna Sollman

 

Jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa, joka pyydettiin ACTIM-sähkötiedotteessa maksamaan yhdistyksen tilille 180036-347003  viimeistään 31.5.2005. Niille, joilla ei ole sähköpostia, asiasta voidaan ilmoittaa vasta nyt syksyn jäsenkirjeessä.

 

Tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi nimitettiin kokouksessa johtokunnan esityksestä Arvi Wiitanen yhdistyksen kunniajäseneksi. Kokouksen alussa Ismo Tiainen esitteli Suomen ympäristökeskuksen toimintaa. Kokouksen jälkeen ulkoasiansihteeri Johanna Karanko Ulkoministeriöstä kertoi Suomen ja Ranskan poliittisista suhteista, jotka ovat erityisen mielenkiintoisia Suomen ensi vuonna olevan EU-puheenjohtajuuden takia. Juusto- ja viinitarjoilu.

 

 

Ranskalainen ruokakurssi

 

Ranskalaiseen ruokakurssiin Arbiksen keittiössä maanantaina 9.5.2005 osallistui 9 actimistia. Ruoat valmistettiin Maria Riskan opastuksella ja ranskankielisestä keittiösanastosta vastasi Moa Thors. Provencelainen illallinen

Coquilles Saint-Jaques;
Salade de courgettes crues & Tarte Provencale;
Rouleaux d´agneau & Potée de poivron rouges;
Tarte tatin

ei ollut liian vaikea, mutta haastava ja maistui todella hyvältä.

 

Kuvia tilaisuudesta löytyy vielä jonkin aikaa napsauttamalla osoitetta http://www.actim.fi/Keittokurssi/index.html .

 

 

Yhdistyksen 30-vuotisjuhlat

 

ACTIM-Finlande ry perustettiin virallisesti 28.5.1975 eli tänä keväänä tuli täyteen 30 vuotta. Tätä juhlittiin torstaina 26.5.2005 eli kaksi päivää ennenaikaisesti.

 

Yhdistyksen 30-vuotisjuhlat alkoivat juhlaseminaarilla aiheena: ’Partenariat Publique Privé’. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin, Ranskan edustuston kaupallisen osaston ja UBIFRANCEn kanssa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa, Kansakoulukatu 3.

 

Seminaarin ohjelma:

 

8.00               Ilmoittautuminen

8.30               Seminaarin ja alustajien esittely

                      Anu Saxén, ACTIM-Finlande ry puheenjohtaja            

8.45               Tervetuliaissanat

Nyrki Tuominen, elinkeinopäällikkö, Helsingin kaupunki

9.00               Avauspuheenvuoro

                      Jean-Jacques Subrenat, Ranskan suurlähettiläs

9.15               Yhteisrahoitusmallit ja PPP

Alain Fayard, Ranskan liikenne-, seutusuunnittelu- ja turismiministeriö

9.45               Keskustelu

10.15             Lyonin ja sen esikaupunkien julkinen liikenne - Lyonin raideliikenteen erityispiirteet - kokemuksia metrosta ilman kuljettajaa

                      Henri Brzezinski, konsultti, SEMALY

10.45             Keskustelu

11.15             Kahvitauko

11.45             Pääkaupunkiseudun kehityshankkeet

                      Pertti Kare, yleiskaavapäällikkö, Helsingin kaupunki

12.15             Marseillen sataman kehittämishanke EUROMEDITERRANEE'

Michel Prost, Marseillen kaupungin ja sataman yhteistyösuunnittelija

12.45             Keskustelu

13.15             Seminaarin päätös ja cocktailtilaisuus

 

Kielenä oli suomi, englanti tai suomeksi tulkattu ranska (M. Prost). Seminaarissa oli runsas 60 osanottajaa.

                                           

Kaupallinen osasto järjesti ranskalaisille vieraille ohjelmaa, mm tutustuminen Vuosaaren satamaan ja Helsingin metroon.

 

Iltapäivällä pidettiin neuvottelu, jossa oli Chantal du Mazel UBIFRANCEsta, Kaupallinen osasto ja ACTIM-Finlande ry johtokunnan jäseniä.

 

Suurlähetystö järjesti cocktail-tilaisuuden, johon oli kutsuttu ranskalaiset puhujat ja kaikki ACTIM-Finlande ry:n jäsenet (läsnä noin 40 jäsentä tai seuralaista).

 

Juhlallisuudet jatkuivat illallisella Ravintola Uunisaaressa Uunisaaressa. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan suurlähettiläs Jean-Jacques Subrenat ja muina kutsuvieraina seminaarin ranskalaiset esitelmöitsijät. Läsnä 33 jäsentä ja seuralaista sekä 10 kutsuvierasta.

 

 

Ranskan kansallispäivä 14.7.2005

 

Ranskan kansallispäiväjuhliin osallistui runsas joukko Actimisteja.

 

 

 

Syksylle 2005 suunnitellut tilaisuudet

 

Yhdistyksen viime keväinen 30-vuotisjuhla vaati yhdistyksen johtokunnalta aika paljon työtä ja niinpä syksyn ohjelma jää tavallista vaatimattomammaksi.

 

 

De Jeanne d’Arc à Mme Tarja Halonen 

 

Tiistaina 11.10. klo 17.00 esitetään Centre culturel français’ssa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1C) Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin (Chambre de Commerce Franco-Finlandaise) teettämä viihteellinen multimediasarja “Jeanne d’Arcista Tarja Haloseen” (Présentation de Jeanne d’Arc à Mme Tarja Halonen).

 

Sarjan esittelyn suomeksi ja ranskaksi hoitaa Soffco Oy:n toimitusjohtaja Simo Brummer. Sen kestoaika on noin yksi tunti. Esityksen aikana ja sen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja yhdessäololle. Tilaisuuteen liittyy yhdistyksellemme tavanomainen juusto- ja viinitarjoilu. Tarjoilun mitoittamiseksi tulisi tilaisuuteen ilmoittautua 9.10. mennessä Eero Perelle joko sähköpostilla osoitteeseen etunimi.sukunimi@kolumbus.fi tai tekstiviestillä tai soittamalla numeroon 050 5621 827.

 

 

Beaujolais Nouveau-tilaisuus

Perinteinen Beaujolais Nouveau-tilaisuus järjestetään Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin, Suomalais-ranskalaisen teknillistieteellisen seuran ja Ranskan kulttuurikeskuksen kanssa torstaina 17.11.2005 klo17.30-19.00, paikka Centre culturel français, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C 135, 1èr étage, 00180 Helsinki. Ilmoittautuminen viimeistään 14.11.2005 sihteerille etunimi.sukunimi@welho.com tai puh 050-3026801.

 

 

Kielikurssi

 

ACTIM-Finlanden tukema ranskan kielen keskustelukurssi alkoi 7.9.2005
Philippe Guicheteaun johdolla. Kurssi pidetään Suomen ympäristökeskuksen (SYKE, Mechelininkatu 34a) tiloissa keskiviikkoisin klo. 16.30 - 18.00. Liikenneyhteydet SYKEen on esitetty internetsivulla osoitteessa
http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1781&lan=fi .
Keskustelukurssi on vapaamuotoinen ja ryhmän (6-7 henkilöä) kielitaito on
iloista keskitasoa... Kurssille mahtuu vielä hyvin. Lisätietoja saa Gunnar Bärlundilta etunimi.sukunimi@iki.fi  tai puh (09) 491317.

 

 

Nettisivut

 

Yhdistyksen nettisivuja www.actim.fi päivitetään edelleen tehokkaasti.

 

 

 

Jäsenmaksut

 

Yhdistys lähettää yleensä kaksi jäsenkirjettä, toisen alkuvuodesta ennen vuosikokousta ja toisen alkusyksystä. Tämän lisäksi on tänä vuonna lähetetty ensi kertaa kaksi ACTIM-SÄHKÖTIEDOTEtta niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa.

 

Vuosikokous päättää jäsenmaksusta, joten siitä voidaan ilmoittaa vasta syksyn jäsenkirjeessä. Poikkeuksena on ollut tämä kevät, jolloin jäsenmaksusta ilmoitettiin  ACTIM-SÄHKÖTIEDOTEeissa. Jäsenmaksusta ja sen maksamisesta on ollut joskus vain vaatimaton maininta kirjeen lopussa. Siten on mahdollista, että joitakin jäsenmaksuja on epähuomiossa jäänyt maksamatta.

 

Tämä jäsenkirje lähetetään kaikille ACTIMisteille, joiden osoite on tiedossa. Jos löydät tästä kirjeestä tilillepanokortin, se tarkoittaa, että jäsenmaksusi vuodelta 2005 on maksamatta. Johtokunta toivoo, että ne, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksua, 15 euroa, maksaisivat sen yhdistyksen tilille 180036-347003 viimeistään15.10.2005. Maksamattomat joudutaan poistamaan tämän jälkeen yhdistyksen jäsenluettelosta. Rahastonhoitajan erikoistoivomus, muista merkitä myös nimesi maksuun salapoliisityön välttämiseksi. Jos olet epävarma jäsenmaksun suorittamisesta, ota yhteyttä rahastonhoitajaan Eero Pereen, etunimi.sukunimi@kolumbus.fi tai puh 050-5621827.

 

 

 

Sähköpostiosoitteet

 

Tämä jäsenkirje lähetään myös sähköpostilla kaikille niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa. Jos et ole saanut tätä sähköisesti, ole hyvä ja ilmoita sähköpostiosoitteesi sihteerille (Matti Huhtala) etunimi.sukunimi@welho.com , jotta saisit jäsenkirjeitä täydentävät ACTIM-SÄHKÖTIEDOTTEET.

 

 

 

 

Alkusyksyisin terveisin

 

 

Johtokunta