ACTIM-FINLANDE ry                               JÄSENKIRJE 1/2007

ASSOCIATION FINLANDAISE DES                                                  VUOSIKOKOUSKUTSU

ANCIENS STAGIAIRES DE L’ACTIM                                           7.2.2007

 

                     

                                                                                                                   

 

 

Hyvä ACTIMISTI

 

Tämä on viimeinen paperijäsenkirje. Jäsenkirje on myös luettavissa yhdistyksen kotisivuilta.

 

Merkkaa seuraavat päivämäärät allakkaasi!

27.2.

27.3.

26.4.

6.6.

11.9.

 

Vuosikokous

 

Tämä jäsenkirje on samalla virallinen vuosikokouskutsu.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 27.3.2007 klo 17.30 Centre Culturel Français’in tiloissa, Kaapelitehtaalla, Tallbergintie 1C. Kokouksen päätteeksi on yhdistyksen tarjoama viini- ja juustotarjoilu. Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 26.3. klo 16.00 mennessä kokousmestari Hannu Keräselle, etunimi.sukunimi@nesteoil.com, tai  puh. 050-4584857.

 

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 12 § mukaiset asiat. Jäsenten kokouksessa esittämät asiat voidaan ottaa siinä käsiteltäviksi, ei kuitenkaan päätettäviksi. Jos jäsen haluaa jonkin asian yhdistyksen kokouksen päätettäväksi, tehköön siitä kirjallisen esityksen johto­kunnalle niin hyvissä ajoin ennen kokousta, että johtokunta ehtii antaa siitä lausuntonsa (sääntöjen 13 §). 

 

Liitteenä vuosikokouskutsu/asialista. Muu vuosikokousmateriaali toimitetaan sähköisesti tai jaetaan paikan päällä.

 

 

Keväälle 2007 suunnitellut tilaisuudet

 

Helmikuu:

Illalliskokous 27.2 klo 17:30 Ravintola Kynsilaukka, Fredrikinkatu 22. Henni Lieto, Matka­toimisto Pamplemousse, esittelee palvelujaan ja mitä kannattaa huomioida kun rakentaa itselleen tai työporukalleen matkaa Ranskaan. Yhdistys tarjoaa alkudrinkin, mutta ruoka ja muut juomat omalla kustannuksella. Ilmoittautumiset 23.2. mennessä kokousmestari Hannu Kerä­selle, etunimi.sukunimi@nesteoil.com, tai  puh. 050-4584857.

 

Maaliskuu:

Vuosikokous 27.3. klo 17:30 Centrellä Kaapelitehtaalla. Nora Kalso esittelee kulttuurikes­kuksen toimintaa. Lopuksi on juusto- ja viinitarjoilu. Ilmoittautumiset 22.3. mennessä kokous­mestari Hannu Keräselle, etunimi.sukunimi@nesteoil.com, tai  puh. 050-4584857.


Huhtikuu:

Nopeat junat, VR:n pääkonttori 26.4.2007, Vilhonkatu 13 klo 17. Henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen esittelee VR:n Pendolino junat. Ilmoittautumiset tarjoilun mitoittamiseksi 25.4. men­nessä sihteerille tai kokousmestari Hannu Keräselle, etunimi.sukunimi@nesteoil.com, tai puh. 050-4584857. Lisätietoja: Gunnar Bärlund, puh.040-752 7929

 

Kesäkuu:

Vierailu Schneider Electricin Strömforsin tehtaille keskiviikkona 6.6.2007. Mikäli tarvitaan yhteiskuljetusta lähtö on klo 12:30 Rautatientorilta Fennian edestä ja paluu klo 20. Lisätietoja: Eero Pere, puh. 050-562 1827

 

Schneider Electric Finland Oy on osa kansainvälistä Schneider Electric -konsernia, jonka päätoimipaikka sijaitsee Pariisissa. Suomessa yrityksellä on pitkä historia ja tuotemerkit Merlin & Gerin, Square D, Strömfors, Telemecanique, Thorsman ja Wibe ovat tuttuja kaikille sähköalan ammattilaisille. Schneider Electric -konsernissa työskentelee 92 000 henkeä ja konsernin liikevaihto on 11,7 mrd. € (2005). Yrityksen Suomen päätoimipaikka sijaitsee Espoon Leppävaarassa. Henkilökuntaa on n.90 ja myynti n. 55 milj. € (2005).

 

Yhtiön Strömfors-niminen asennuskalustetehdas (http://www.stromfors.com/Default.asp?bhcp=1 ) sijaitsee Strömforsissa (Ruotsinpyhtäällä). Se on aikaisemmin ollut Ahlström-yhtiön omistuksessa. Yhdistyksemme vierailee Schneider Electricin Ruotsinpyhtään tehtaalla keskiviikkona 6.6.2007 klo 14.00 lähtien. Tehdasvierailun jälkeen teemme opastetun kierroksen Strömforsin alueen vanhassa ruukkimiljöössä ja juomme kahvit vanhassa hevosenkenkäpajassa toimivassa kesäkahvilassa. Yhdistys kustantaa osanottajille opastuksen sekä kahvit viinereineen. Tarvittaessa retkelle järjestetään yhteiskuljetus Helsingin Rautatientorilta alkaen klo 12.30.

 

Ilmoittautumiset Strömfors-retkelle kuljetustarvetietoineen (jos lähdet omalla autolla, voitko ottaa kyytiläisiä ja reittisi) tulee 4.6. mennessä toimittaa Eero Perelle sähköpostilla etunimi.sukunimi@kolumbus.fi tai puh. 050 5621 827. Tarkemmat tiedot retkijärjestelystä annetaan seuraavassa jäsenkirjeessä.

 

Kielikurssi jatkuu keskiviikkoisin klo 16.30 SYKEssä. Kurssille mahtuu vielä, lähempiä tietoja Gunnar Bärlundilta etunimi.sukunimi@tfif.fi  tai puh 040 7527929.

 

 

Syyskuu:

Vierailu Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle tiistaina 11.9.2007

Teollisuuden Voima Oy (www.tvo.fi ) rakennuttaa Eurajoen Olkiluotoon jo kolmatta ydinvoimayksikköä. Alueella on myös ns. matala-aktiivisen ydinjätteen maanalainen loppusijoitusvarasto. Olkiluoto 3:n rakennustyö on annettu ranskalais-saksalaiselle AREVA-Siemens yhtymälle ”avaimet käteen” -toimituksena suoritettavaksi.

 

Yhdistyksemme tekee 11.9.2007 koko päivän mittaisen tutustumiskäynnin Olkiluotoon. Lähdemme Helsingistä bussilla klo 8.00 ja olemme perillä Olkiluodossa noin klo 11.00, takaisin Helsinkiin palaamme klo 20 tienoilla.

 

Käytössä olevan puolen päivän aikana Olkiluodon uuden voimalan rakennustyömaata ja alueen valmiita voimalayksiköitä meille ovat luvanneet esitellä Teollisuuden Voiman yhteiskuntavastuu- ja viestintäjohtaja Anneli Nikula sekä vierailukoordinaattori Käthe Sarparanta, luvassa lienee myös AREVAN edustajan kertomus yhtiöstään ja sen työmaasta Olkiluodossa.

 

Vierailun yksityiskohdat ja tarkempi ohjelma julkaistaan kesän kynnyksellä. Yhdistyksemme osallistuu retken kustannuksiin aikanaan ilmoitettavalla tavalla. Ennakkoilmoittautumisia ottaa vastaan ja lisätietoja retkestä antaa Eero Pere (etunimi.sukunimi@kolumbus.fi ).

 

Marraskuu:

Perinteinen Beaujolais Nouveau -tilaisuus järjestetään entiseen tapaan torstaina Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin, Suomalais-ranskalaisen teknillistieteellisen seuran ja Ranskan kulttuurikeskuksen kanssa torstaina 15.11.2007 Ranskan kulttuurikeskuksessa.

 

Syksylle 2007 suunnitellut tilaisuudet

 

Syksylle suunniteltu koko ohjelma ilmenee sähköisesti toimitettavasta ranskankielisestä toimintasuunnitelmasta, Plan d’exploitation 2007.

 

Menneet tapahtumat alkuvuonna 2007

 

Galette-juhla eli ” Tirer les Rois” oli torstaina 18. tammikuuta, Ranskan Suurlähetystön Kaupallisella osastolla. Paikalla oli noin 8 Actimistia.

 

Tapahtumat 2006

 

Vuoden 2006 tapahtumat on kirjattu vuoden 2006 toimintakertomukseen, joka jaetaan jäsenille sähköisesti. Nettisivuja www.actim.fi päivitetään edelleen tehokkaasti.

 

 

Jäsenkirjeet ja -maksut  

 

Yhdistys lähettää nyt viimeisen varsinaisen jäsenkirjeen, jatkossa kaikki jäsenkirjeet ja muut tiedotteet lähetään vain sähköisesti. Kaikkia jäseniä pyydetään ilmoittamaan yhteystietojen

muutoksista sihteerille tai jäsenrekisterin ylläpitäjälle. Ellei ole sähköpostia pyydetään ilmoitta­maan sihteerille, että haluaa jäsenkirjeet postitse.

 

Vuosikokous päättää jäsenmaksusta, mikä kerätään syksyn jäsenkirjeellä tai sähköisellä tiedotteella.

 

Jäsenrekisteri ja sähköpostiosoitteet

 

Tämä jäsenkirje on lähetetty myös sähköpostilla kaikille jäsenille, joiden osoite on tiedossa. Jos et ole saanut tätä sähköisesti, ole hyvä ja ilmoita sähköpostiosoitteesi sihteerille etunimi.sukunimi@tekes.fi tai puh. 050-5577854 .

 

Jäsenrekisterin päivittämiseksi, pyydämme jäseniä ystävällisesti ilmoittamaan muutoksista joko etunimi.sukunimi@tfif.fi tai osoitteella Gunnar Bärlund, Dagmarinkatu 9 a 13, 00100 Helsinki.

 

 

Kevättalvisin terveisin,

 

Johtokunta

 

LIITTEET:

Vuosikokouskutsu/Asialista

Toimintakertomus 2006, (sähköisesti)

Plan d’exploitation 2007, (sähköisesti)

Vuoden 2006 tuloslaskelma, (sähköisesti)

Budjetti vuodelle 2007, (jaetaan kokouksessa)


                                                                                                                                   

ACTIM-FINLANDE ry                                                                

ASSOCIATION FINLANDAISE DES ANCIENS STAGIAIRES DE L’ACTIM                                          

c/o L'Ambassade de France, Mission Economique

Yrjönkatu 36

FI-0010 Helsinki

                                                                 

 

VUOSIKOKOUSKUTSU 2007 / ASIALISTA                                                                                                                

 

Aika: tiistaina 27.3.2007 klo 17.30            

 

Paikka: Centre Culturel Francais, Tallbergintie 1 C

 

 

ASIALISTA

 

1.                      Kokouksen avaus

 

2.                      Puheenjohtajan ja sihteerin valinta

 

3.                      Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

 

4.                      Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

                      (sääntöjen § 11)

 

5.                      Kokouksen työjärjestys

                      (sääntöjen § 12)

 

6.                      Yhdistyksen toimintakertomus vuodelta 2006

 

7.                      Yhdistyksen tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto

 

8.                      Toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja taseen hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen johtokunnalle.

 

9.                      Jäsenmaksuista päättäminen (15 €)

 

10                      Toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2007

 

11                      Johtokunnan jäsenten lukumäärä (sääntöjen § 6)

 

12                      Johtokunnan puheenjohtajan valinta

 

13.                      Johtokunnan uusien jäsenten valinta erovuoroisten tilalle

 

14.                      Kahden tilintarkastajan ja heidän varamiestensä valinta

 

15.                      Muut johtokunnan tai jäsenten esittämät asiat

                                           

16.                      Kokouksen päättäminen