ACTIM-FINLANDE ry JÄSENKIRJE 2/2007

ASSOCIATION FINLANDAISE DES

ANCIENS STAGIAIRES DE L’ACTIM

 

Håkan Sandell 5.6.2007

 

Hyvä ACTIMISTI!

Vuosi on jo pitkällä ja on aika tiedottaa lisää menneen kevään ja tulevan loppuvuoden toiminnastamme.

 

Vuosikokous

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tiistaina 27.3.2007 klo 17.30 alkaen paikkana Centre Culturel Français. Paikalla oli 15 yhdistyksen jäsentä. Tilaisuudessa oli viini- ja juustotarjoilu. Kokouksen puheenjohtajana toimi Anu Saxén ja sihteerinä Håkan Sandell.

 

Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen 12 § mukaiset asiat, joista oleellisimpia olivat yhdistyksen toimintakertomus vuodesta 2006, edellisen vuoden tilinpäätöksen ja vastuuvapauksien vahvistaminen, vuoden 2007 toimintasuunnitelma ja budjetti, jäsenmaksun vahvistaminen sekä tilintarkastajien, johtokunnan puheenjohtajan sekä uusien jäsenten valinta erovuoroisten tilalle. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Anu Saxén. Uutena jäsenenä johtokunnassa aloittaa Pentti Uuspää.

 

Olli Kuusistolle myönnettiin UBIFRANCen mitali, jonka Ranskan kaupallinen attasea luovutti Ollille (ensimmäinen Actim-stipendiaattimme) kokouksen lopussa.

 

Vuoden 2007 jäsenmaksu ja sen maksaminen

Vuoden 2007 jäsenmaksu vahvistettiin vuosikokouksessa samaksi kuin edellisenä vuonna, eli 15 euroksi/jäsen. Se tulisi maksaa yhdistyksen pankkitilille 180036-347003 heinäkuun loppuun mennessä (liitteenä).

 

Maksun tiedoteosaan merkittäköön sen jäsenen nimi, jota maksu koskee. Käytäntö on näet osoittanut, että ko. maksuja saattavat jäsenten puolesta maksaa myös yritykset ja perheenjäsenet. Silloin jäsenmaksun tunnistaminen voi olla hankalaa ja syntyy turhia muistutuksia.

 

Kevään 2007 tapahtumia

Nopeat junat, VR:n pääkonttori 26.4.2007.

Kielikurssi oli käynnissä keskiviikkoisin 17.1. 25.4. klo 16.30 SYKEssä.

Johtokunta piti järjestäytymiskokouksensa 29.5. Siinä johtokunnan jäsenten vastuut jaettiin seuraavasti:

varapuheenjohtaja: Gunnulf Mårtenson

sihteeri: Håkan Sandell

rahastonhoitaja: Eero Pere

kokousmestari: Hannu Keränen

Web ja jäsenkortisto: Håkan Sandell

 

Tulevia tapahtumia

Vierailu Schneider-electricin Strömforsin tehtaille ja tutustuminen ruukkimiljööseen keskiviikkona 13.6.2007 (siirretty viikolla)

Schneider Electric Finland Oy on osa kansainvälistä Schneider Electric -konsernia, jonka päätoimipaikka sijaitsee Pariisissa. Suomessa yrityksellä on pitkä historia ja tuotemerkit Merlin & Gerin, Square D, Strömfors, Telemecanique, Thorsman ja Wibe ovat tuttuja kaikille sähköalan ammattilaisille. Schneider Electric -konsernissa työskentelee 92 000 henkeä ja konsernin liikevaihto on 11,7 mrd. € (2005). Yrityksen Suomen päätoimipaikka sijaitsee Espoon Leppävaarassa.

Henkilökuntaa on n.90 ja myynti n. 55 milj. € (2005).

Yhtiön Strömfors-niminen asennuskalustetehdas (http://www.stromfors.com/Default.asp?bhcp=1 ) sijaitsee Strömforsissa (Ruotsinpyhtäällä). Se on aikaisemmin ollut Ahlström-yhtiön omistuksessa. Yhdistyksemme vierailee Schneider Electricin Ruotsinpyhtään tehtaalla torstaina 7.6.2007 klo 14.00 lähtien. Ohjelmaan sisältyym.m. Schneider Electric ja Strömfors Electric Oy:n esittely sekä tehdaskierros. Mukana Strömforsin tehtaan puolelta on kehitysjohtaja Harri Tammelin, viestintäpäällikö Maria Boije-Malm sekä johdon assistentti Marianne Blom.

Tehdasvierailun jälkeen teemme opastetun kierroksen Strömforsin alueen vanhassa ruukkimiljöössä (http://www.ruotsinpyhtaa.fi/) ja juomme kahvit vanhassa hevosenkenkäpajassa toimivassa kesäkahvilassa. Yhdistys kustantaa osanottajille opastuksen sekä kahvit viinereineen. Retki on tarkoitettu myös jäsenten puolisoille ja vastaaville.

Matkakustannuksen kurissapitämiseksi kuljetus Ruotsinpyhtäälle on tarkoitus tehdä muutamalla osanottajan autolla niin, että matkaan lähdetään sovitusta paikasta (esimerkiksi Puotilan metroaseman pysäköintipaikalta) kello 12.30. Ilmoittautumiset Strömfors-retkelle kuljetustarvetietoineen tulee 9.6. mennessä toimittaa Eero Perelle sähköpostilla eero.pere@kolumbus.fi tai  puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon 050 5621 827. Ilmoittautumiseen tulisi liittää tieto siitä tarvitseeko kuljetusta tai onko lähdössä matkaan omalla autolla ja voiko ottaa autoonsa mukaan muita henkilöitä. Mukaan tulisi liittää myös yhteystieto, jolla tarvittava kuljetusjärjestely voidaan antaa tiedoksi ilmoittautumisajan päätyttyä.

Retken ajankohta on siirretty ennakkoon ilmoitettua viikkoa myöhemmäksi, koska vierailumme vahvistaminen tapahtui heidän kannaltaan liian myöhään ottaen huomioon heillä käynnissä olevan erään muuttoruljanssin.

 

Vierailu Olkiluodon ydinvoimalatyömaalle tiistaina 11.9.2007

Teollisuuden Voima Oy (www.tvo.fi <http://www.tvo.fi/>  ) rakennuttaa Eurajoen Olkiluotoon jo kolmatta ydinvoimayksikköä. Alueella on myös ns. matala-aktiivisen ydinjätteen maanalainen loppusijoitusvarasto. Olkiluoto 3:n rakennustyö on annettu ranskalais-saksalaiselle AREVA-Siemens yhtymälle ”avaimet käteen” -toimituksena suoritettavaksi. Yhdistyksemme tekee 11.9.2007 koko päivän mittaisen tutustumiskäynnin Olkiluotoon. Lähdemme Helsingistä bussilla klo 8.00 ja olemme perillä Olkiluodossa noin klo 11.00, takaisin Helsinkiin palaamme klo 20 tienoilla.

Käytössä olevan puolen päivän aikana Olkiluodon uuden voimalan rakennustyömaata ja alueen valmiita voimalayksiköitä meille ovat luvanneet esitellä Teollisuuden Voiman yhteiskuntavastuu- ja viestintäjohtaja Anneli Nikula sekä vierailukoordinaattori Käthe Sarparanta, luvassa lienee myös AREVAN edustajan kertomus yhtiöstään ja sen työmaasta Olkiluodossa.

Vierailun yksityiskohdat ja lopullinen ohjelma julkaistaan elokuun toisella viikolla.  Yhdistyksemme osallistuu retken kustannuksiin silloin ilmoitettavalla tavalla. Ilmoittautumiset on tehtävä 16.8.2007 mennessä  Eero Perelle (eero.pere@kolumbus.fi ), tekstiviestillä, puh. 050 5621 827 tai postitse osoitteella Marjaniementie 32 B, 00930 Helsinki.

 

Lokakuu:

Elokuussa selviää pidetäänkö juustoihin tai ranskalaiseen muotiin liittyvä tilaisuus.

 

Marraskuu:

Perinteinen Beaujolais Nouveau – tilaisuus järjestetään entiseen tapaan Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin, Suomalais-ranskalaisen teknillistieteellisen seuran ja Ranskan kulttuurikeskuksen kanssa torstaina 15.11.2007 Ranskan kulttuurikeskuksessa.

 

Jäsenrekisteri ja sähköpostiosoitteet

Tämä jäsenkirje on lähetetty vain sähköpostilla niille jäsenille, joiden osoite on ollut tiedossamme. Jäsenrekisterin päivittämiseksi ja jäsenpostituksen perille tulon varmistamiseksi ilmoittakaa mahdolliset osoitemuutokset sähköpostiosoitteella Hakan. Sandell@tekes.fi (puh. 050-5577854) tai postiosoitteella Håkan Sandell, Ruuvikuja 8B, 01650 Vantaa.

 

Kesäterveisin

Johtokunta